2012. május 14.

Virágszezon

Virágszezon van, s lesz is még egy darabig. Virágszezon a virágboltokban, hiszen május az anyák napja, az ovis évzárók és a ballagások hónapja. És virágszezon az erkélyeken, ablakokban, no meg a réteken - természetesen. 
Hamarosan meghirdetjük a következő Homokozó Klubot, de addig is eláruljuk: a virágok köré, virágokkal, virágosat alkotunk majd  EGYÜTT virágos kedvünkben :-)
Hogy addig is a témánál maradjunk, bemutatunk nektek egy nagyon ötletes virágkompozíciót, amit akár gyerekekkel együtt is elkészíthettek bárkinek, bármilyen alkalomra: a siker garantált!


Az ötletet Hella (Timi nagylánya) látta valahol, s lelkesen mesélte hogyan fogják az öccsével elkészíteni Gerdapapának. Gerdapapának???? Igen, ez egy olyan virág, aminek a férfiak is örülnek.
Kíváncsi vagy már? Van tipped? Ha arra gondolsz, hogy ha a pasik is szeretik akkor ehető, hát eltaláltad!


A készítése roppant egyszerű: végy egy tiszta virágcserepet vagy kaspót, és az aljára vágj egy kör alakú piskótakorongot (lehet akár babapiskóta is). Kanalazd bele a címzett kedvenc fagyiját egészen a perem alatt egy ujjnyi magasságig, majd a közepébe szúrj vastag szívószálat. Ezután darálj le egy adag fekete színű kekszet. Többfelé kapható fehér krémmel töltve, a gyerekek szétszedték, és a krémet élvezettel benyalakodták (rettentő émelyítő :-/ ) és csak magát a kekszet darálták meg. Ezzel a "virágfölddel" töltsd fel a maradék egy ujjnyi helyet, és csinos kis halmot képezve takard el a szívószál szárát (ha nagyon hosszú vágj le belőle). Végül belecsúsztatod a szál virágot a szívószálba, és kész is! (ha túl vastag a virág szára és nem fér bele a szívószálba vágj ketté hosszában 2 szívószálat, és ezeket egymásba csúsztatva már bele fog férni)

Nincs is más hátra, mint felköszönteni az ünnepeltet és körbeülni a virágcserepet :-)



Jó szórakozást és jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Ez de jó ötlet! Szerencsére hónap végén lesz alkalmam kipróbálni! :)

    VálaszTörlés
  2. HAJRÁ, NAGYON JÓ MÓKA!

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.