2012. május 25.

Még két nap...

... és GYEREKNAP! Ugye nem felejtkeztetek el róla? 
Valami jó kis program dukál ilyenkor a lurkóknak. Valami, ami élmény nekik, és mi, felnőttek is élvezzük az együtt töltött napot.
Ha szép az idő, nem is nehéz kitalálni, mi legyen a közös időtöltés. Persze gyerekeink vágyai és fantáziája többnyire nagyobb és élénkebb, mint a lehetőségeink, de gyakorlott szülőkként valószínűleg remek kompromisszumot kötünk majd valahol félúton. 
Hogy mi szerez örömet a kölköknek? Majdnem mindegy is mit csinálunk, a legfontosabb, hogy EGYÜTT csináljuk! No és persze ha valami különlegeset, nem mindennapi dolgot teszünk együtt, az természetesen nem ront a helyzeten :-) 

No és ha rossz az idő, vagy kevés időnk marad a közös programra? Egy kis közös barkácsolást a legtöbb gyerek nagyra értékel, főként ha elfoglalt, munkába járó szülei ilyesmire a szürke hétköznapokon nem érnek rá.
S hogy mit fabrikáljunk együtt? Nem jelenthet akadályt az sem, ha nem tartunk otthon különleges eszközöket!
Elő a wc-papíros gurigákkal, kupakokkal, filctollakkal, vízfestékekkel és ecsetekkel, s máris kezdődhet a móka!

Először készítsünk együtt néhány saját tervezésű kocsit!

Először fessünk, rajzoljunk a gurigákra. Akár össze is lapíthatjuk kicsit, hogy könnyebb legyen a sík felületre alkotni.
Ezután átfúrjuk a gurigát két helyen, ebbe két fogpiszkálót vagy hurkapálcikát szúrunk: ez lesz a kerék tengelye. 
(Hogy hurkapálcikát vagy fogpiszkálót használjunk az dönti el, milyen vastag a szúrószerszámunk. Az enyém nem volt túl vastag, így fogpiszkálót használtam.)
Választunk 4 kupakot, ezekből készülnek a kerekek. Lehetnek egyformák, vagy éppen különbözőek, akár hátulra nagyobbakat is tehetünk. A kerekeket is átfúrjuk középen, és ráhúzzuk a pálcikákra (tengelyre). 
A kerekeket rögzítenünk is kell. Ez lehet egy-egy gyöngy, ami szorosan passzol a pálcikára, de egy darabka radír, dekorgumi is. 
Nincs is más hátra, mint versenyt rendezni: kinek a kocsija gyorsabb?


Holnap, szombaton is készítünk valami izgalmasat, gyertek vissza holnap!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.