2012. május 29.

Fogyókúrás karamell vagy hűsítő koktél?

Melyikre vágysz jobban? 
Mindkettőre? Nos, semmi akadálya! Nem is kell hozzá egyéb, mint néhány üdítős vagy ásványvizes palack, olló, csipesz és gyertya.


Látszólag ezek nem összefüggő dolgok, ám a látszat néha csal! Lássuk. Részletesen leírjuk a PET-palackok újrahasznosításának egyik népszerű módját.

Ha éles késsel levágtuk a palackok alját és a kupak alatt a nyakát, ollóval csíkokra majd kisebb-nagyobb négyzetekre vágtuk a műanyagot, lekerekítjük a kis négyzetek sarkait, hogy szabálytalan tallérokat kapjunk.

A következő lépés a kis palack-lencsék zsugorítása-rogyasztása-kunkorítása a gyertya lángja fölött.
Tartsuk a láng fölé (óvatosabbak használjanak csipeszt) a korongokat. Néhány próbadarab után ráérzünk majd, mennyire tegyük közel a lánghoz. Forgathatjuk a láng fölött, más-más alakot ölt majd szinte minden egyes darab. A végeredmény nagyban függ a palack anyagától és vastagságától. Kísérletezzetek bátran!


És a karamell? - kérdezed joggal. Ráadásul fogyókúrás! Ki hallott már ilyet? 

Íme a fogyókúrás karamell receptje:

Ha olyan palackod van, ami valamilyen cukrozott italt tartalmazott korábban, és nem öblítetted ki elég alaposan, nos ebben az esetben a jutalmad fenséges karamellillat. A palack oldalára tapadt cukros lé maradéka karamellizálódik , miközben a láng fölött forgatod. Jó étvágyat :-)


És hogy mire is jó ez? Amellett, hogy remek környezetkímélő szórakozás, hamarosan megmutatjuk, mi mire használtuk a saját készítésű gyöngyeinket!

2 megjegyzés:

  1. Az a legfelső fotó, az valami gyönyörű!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük :-) Bevallom én is beleszerettem. Majd ha nagyon meleg lesz megint ezt fogom nézegetni. Már a látványa is hűsít :-)

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.