2012. május 3.

Volt egyszer egy SÁL DÉLUTÁN...

Az elmúlt szombaton bejárati ajtót nyitott a második Homokozó Klub, ahol egy hónapon keresztül gyűjtött sálakat és éveken át gyűjtött ragaszkodásokat alakítottunk át. Elengedésről beszélgettünk, elengedést éltünk át és elengedtük azt, amire valóban nincs szükségünk. 

Mi is elengedtük az eredeti és már bevált terveinket, és a Homokozó Klubot számtalan sállal együtt a Homokozó egyik főhadiszállásán tartottunk meg. A szabadság, ugye, ott kezdődik, ahol a ragaszkodás megszűnik. A kreativitás meg a szabadság tartományában lakozik...


Ti írtatok: "A mostani nagy tanulság az, hogy a kreativitás az ismeretlenbe való kilépést jelenti. Ki kell lépni a komfort zónából. Ez volt nekem a kulcs, mert én ragaszkodom a sorvezetőkhöz. Az ilyen leckét fogják majd megadni a kezdőlökést, hogy egyedül is nekiláthatnék."


A sálról már többször is úgy beszéltünk úgy, mint útról. Kíváncsiak vagytok milyen utat tettek meg a lányok szombaton?


" Az elején még el sem tudtam képzelni, hogy fogok majd belevágni a sálamba, és amikor erre sor került, már nem is ez a gondolat foglalkoztatott, hanem az új cél lebegett a szemem előtt, amit ki akartam hozni belőle. A sállal való munka teljesen feloldotta azt a görcsös ragaszkodást, amit ez a sál jelképezett számomra. Örültem az új produktumoknak, mert több dolog is született belőle és örültem, hogy általa megtapasztalhattam a varrógéppel való közös együttműködést."

Szabadság-keretek. Keretezési gyakorlat, amelyen keresztül egymás sáljaiból saját világot alakíthattunk.  Figyeltük egymást, figyeltünk egymásra. Volt, aki játszott, volt, aki saját univerzumot épített, volt, aki harmóniát keresett vagy éppen szembenézett a kihívásokkal. Minek van helye az én világomban? Miből mennyit engedek be? Merem-e beengedni az új tapasztalatokat? Az ismeretlent? És mit teszek a nem-tetszővel? Felveszem a ritmusát, hogy megismerjem?




"...mások színválasztása, kísérletezése megmozgat..."

És egyszer csak megérkeztünk oda ahol a régiből teljesen új dolgok születtek. Hol váratlan, hol megtervezett, új technikával vagy új színekben, mindenki a maga útján eljutott egy (vagy több:)) alkotásig. Nagyon megható volt látni, ahogy lányok alkotó kezeik alatt a sálak új életre keltek. Mit szóltok hozzá?



Ezúton meg szeretnénk köszönni minden résztvevőnek a lelkesedést, bátorságot, kíváncsiságot, nyitottságot és egymásra figyelést! Örültünk, hogy Velünk tartottatok, és reméljük hamarosan újra találkozunk!


" Ismét sokkal gazdagabban tértem haza. És most itt elsősorban nem a nagy sikert aratott párnára és könyvjelzőre gondolok. A kreatív gondolatok, a beszélgetés, találkozás, alkotás mind-mind megerősít, hogy igenis cselekedni kell, mert gazdagabb, boldogabb leszek tőle."

_________________________________________________________________________________
A Homokozó Klub havonta egyszer megrendezett kreativitásfejlesztési műhely, ahol mindig egy adott témakört dolgozunk fel elméleti, érzelmi és gyakorlati síkon. A téma keretein belül új szemléletre, alkotáselméleti és gyakorlati tapasztalatokra teszünk szert, illetve kilépünk a mindennapi kerékvágásból, hogy megtapasztaljuk saját kreativitásunkat és más minőségben térjünk vissza a mindennapokba. A Homokozó Klubban való részvétel semmi előzetes képzettséget nem igényel, illetve semmilyen előzetes képzettség nem jelent hátrányt:) 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek a sálváltozások, össze kellett volna kapnom magam, hogy ott legyek, de a következőre már most elkezdem összekapni magam, amint kiderül mit kell majd elengedni.:-)

    VálaszTörlés
  2. Márta, hamarosan jövünk a következő részleteivel!

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.