2012. május 4.

EGYÜTT...

együttműködés, együttlét, együttes, együttállás, együttalvás, együttérzés, együttélés, együttgondolkodás, együttható, együttdöntés, együttnevelés, együttnevetés, együttrezgés, együttlakás, együttalkotás, együttjárás, együttszülés, együttutazás, együttvéve...ezt alkottátok együtt!

Mai ember, azaz mi, megszoktunk a különlétet, olyannyira, hogy szinte természetesnek vesszük, holott mindannyian pont az ellenkezőre, az EGYÜTTlétre vágyunk. A kis szógyűjtős játéknak közös tevékenység mellett az is volt a célja, hogy ráhangolódjunk ennek a szónak a rezgésére, kisugárzására.

A héten olvastam egy FB bejegyzésben, hogy antropológusok egy kísérletet végeztek egy afrikai törzs gyerekeivel:  fa alá helyeztek egy gyümölccsel teli kosarat és azt mondták, aki elsőként odaér, azé az összes gyümölcs. Erre a felhívásra a gyerekek sajátos módon reagáltak - megfogták egymás kezét és együtt szaladtak a gyümölcskosárhoz. Amikor megkérdeztek őket a miértekről, azt válaszolták, hogy nem tudnának örülni, ha más szomorú maradna...

Hogy ez egy megtörtént eset vagy városi legenda, valóban lényegtelen. Ami a fontos, hogy figyelünk egymásra, próbáljuk megérteni az EGYÜTT szó jelentését - ráhangolódni, átérezni, újraértelmezni. 

A május a Homokozóban az EGYÜTT jegyében telik majd. Ha együttalvásra nem is kerül sor :), de együttműködésből, együttgondolkodásból, együttrezgésből és együttalkotásból lesz bőven!

Indulhatunk? Persze EGYÜTT...

(kép forrása: http://wallbase.cc/wallpaper/603076)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.