2012. május 7.

Sör, ketchup, hajszárító

Az úgy volt, hogy már régóta szenvedtem (én, Timi) a háztartásban keletkező üres flakonokkal: rakosgatom, gyűjtögetem, készítek ezt-azt belőlük, de a címkék eltávolítása egyes esetekben kész tortúra. Vannak ugye a samponos, tusfürdős flakonok, melyek többségéről (de legalábbis egyik oldaláról) könnyedén lehúzható a címke, és vannak az öblítős, mustáros és egyéb konyhai darabok, melyekről viszont nem hogy egy mozdulattal, de kettővel sem jön le a címke: áztatás ide vagy oda, bizony kaparászás és benzines vatta a művelet vége.

Nézzük az okokat: első pillantásra is feltűnik, hogy ami könnyedén lehúzható, az műanyag fólia, ami pedig nem, az papír. Kb. ennyire jutottam saját erőből.

A minap azonban rádióztam, s már épp azon voltam hogy kikapcsolom (nem igazán érdekelt hogyan gyűjtik a sörrajongók a címkéket), amikor egy lelkes hang érdekeseket kezdett mesélni.
Tudjátok-e mit jelent, ha egy férfi kiáll a szálloda folyosójára, és hajszárító után érdeklődik a szomszédoktól? Ha arra gondoltok, amire én (női észjárás szerint logikusan) , hogy hajat szeretne szárítani, akkor rossz nyomon jártok. Állítólag egy férfi tudja nélkülözni ezt az eszközt. 
A riportalany azonnal tudta honnan fúj a szél, és bár hajszárítója neki sem volt, hosszas eszmecserébe kezdtek a sörös címkékről. Ugyanis a műanyag sörös üvegekről sehogy máshogy nem lehet levarázsolni egyben a címkét, kizárólag hajszárítós melegítéssel. Bizonyos erdei körökben ez köztudott.

Nos, attól a pillanattól kezdve én is beletartozom ebbe a bizonyos körbe, sőt, nektek is elmesélem, hogy ti is tagok lehessetek :-) Ugyan sörös címkéket továbbra sem fogok gyűjteni, de a címke eltávolításoknál remek segítségemre lesz ez az információ.


1-2 percnyi melegítés után ilyen szépen egyben lehet lehúzni :-) Igen, ez akár több hatalmas szmájlit is megérdemel :-D Aki vakargatott már címkemaradékokat, az tudja igazán értékelni ezt a vívmányt! 

Ti hallottatok már korábban erről a megoldásról?

6 megjegyzés:

  1. Nem, és köszönöm, hogy megosztottad! A jó pap is holtig tanul, nemhogy én!

    VálaszTörlés
  2. Korábban nem, de az említett rádióműsort én is pont hallottam!

    VálaszTörlés
  3. Korábban nem, de az említett rádióműsort én is pont hallottam!

    VálaszTörlés
  4. micsoda véletlen :-)

    VálaszTörlés
  5. Nem hallottam még, de ki fogom próbálni! Átkozom a mostani címkéket, hogy csak terpentinnel tudom leszedni őket, míg a régieket csak vízbe kellett áztatni és lejöttek maguktól. Mindenképpen teszek egy próbát, köszi :)

    VálaszTörlés
  6. Szívesen, reméljük Neked is beválik :-)

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.