2011. december 6.

Villanyfényes vasárnap Vácott...ez lett a dobozból!

Bár a Kreatív Homokozó leginkább a virtuális világban épül, időről-időre szór azért egy kis homokot személyesen is a kíváncsi, közös játékra nyitott felnőttek és csemetéik szemébe. Nem porhintés, ez, hanem varázspor, amit ha kidörzsölünk a szemünkből más szemmel nézünk majd a világra s annak minden teremtményére, többek között a műanyag flakonokra és a konzervdobozokra is.
Így történt ez vasárnap Vácott, ahol többek között hangtompítós ceruzatartót készítettünk. Hogy nem tudod mi fán terem a hangtompítós ceruzatartó? Nos, ez egy igen hasznos eszköz: akkor sem ad különösebb hangot, ha csemetéd egy egész maroknyi ceruzát pottyant bele, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy letörje a ceruzák gondosan kifaragott hegyét.


Kissé komolyabbra fordítva a szót: a szülőket a gyerekek hozták a kreatív napra, és ha már voltak olyan kedvesek és elkísérték őket, hát beinvitáltuk őket is, hellyel, mézeskaláccsal és alapanyaggal kínáltuk. Mert amolyan tyúk-tojás dilemma ez: mi volt előbb? A kreatív szülő, vagy a kreatív gyermek? Fogós kérdés, ugye?
Mert kreatív felnőtt csak kreatív gyermekből válhat, de az ösztönös gyermeki kreativitás megőrzéséhez és kibontakoztatásához kreatív felnőtt szükségeltetik.


Nos, mi biztosra megyünk, és az élő, offline találkozások alkalmával olyan programot állítunk össze, ahol egymás keze alá dolgozik a két korosztály, s a végén a gondolatébresztő beszélgetés és az együtt alkotás közösségkovácsoló élménye mellett újragondolt és újrahasznosított használati tárgyakkal térhet haza mindenki. A közös alkotások minden családtag keze nyomát magukon viselik, olykor szó szerint :-)


Ha pedig olyan kreatív apukák is megfordulnak közöttünk, akik nem követik a kiírt programot, annak külön örülünk, és együtt drukkolunk a szemünk előtt születő szarvasnak, akiről később kiderült hogy akár orrszarvú is lehet ha máshonnan nézzük.


 És ez a lényeg: nézzük máshonnan!


Itt is, újra köszönet a Bábakalács Montessori Ovinak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.