2011. december 10.

Kreatív beszélgetés (minden jó beszélgetés az :-)

Ez a kreatív építkezés tőlünk is kreativitást kíván. És nem csak a tartalom, a koncepció kialakításában és az ötletek kivitelezésében, hanem meg kell találni az utat sok-sok különböző emberhez: akiket még nem ismerünk, vagy nem eléggé. Netán csak azt hisszük, hogy ismerjük őket. Márpedig ismerni KELL a véleményüket, hogy miként élnek és mit miért tesznek vagy nem tesznek, mire vágynak és mi motiválja őket.
A legjobb mód erre a beszélgetés. Egyik reggel a fodrásszal remekül eltársalogtunk a kreativitás természetrajzáról, és bizony sok fehér folt tűnt el a térképről röpke 40 perc alatt.
Ha az ember lánya elég ügyes, észre sem veszi (sem ő, sem a másik :-) hogy máris témánál vannak: én azért nem, mert állandóan e körül forog úgyis a fejem, a másik meg azért, mert a fázós torkunktól a dupla sálon át pillanatok alatt megérkeztünk a saját készítésű nyakmelegítőkig, onnan pedig már csak egy ugrás a kreativitás, nem igaz?


És bizony sok egyéb mellett megtudtam miért nem alkot és nem olvas semmit hosszú ideje Ági, a fodrászom , aki  eredendően vonzódik a kézimunkák világához és nem mellesleg remek frizurákat vág. Az ok oly nagyon egyszerű, hogy szinte szégyellem, amiért nem találtam ki előre: igen, van család, és igen, ő sem lesz fiatalabb és a munka sem kevesebb, de mégis: a főbűnös nem más, mint maga az INTERNET! A nagy ámítógép, ami kezeinket a billentyűzethez szögezi, (kre)aktivitás helyett tétlen passzivitásba süppeszt, és mindennek tetejébe drága időnket is elrabolja.

Kérem mi azon leszünk, hogy aki beugrik a Kreatív Homokozóba, azt hathatós eszközökkel visszatereljük a kreativitás mezejére :-) Ági is kap majd meghívót!

És a mai FB bejegyzést láttátok már? Kreaktivitásra fel!

1 megjegyzés:

  1. De jó, amit írsz:-) ...és a legjobb és leghatékonyabb eszköz a példamutatás:-) Hazafele a vonaton a mellettem ülő anyuka és a lánya megfertőződtek... látták hogy kötök... semmi nagy dolog... baktus kendő volt. De elég volt egy kérdés és ömlött belőlem az agitáló szó. Még az épp nálam lévő kötős újságomat is nekik adtam nézegetésre, aztán szépen átbeszéltük, hogy amit kötni szeretne, annak miképp álljon neki... porhintettem a jó értelemben...öröm volt nekik és nekem is:-)

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.