2011. december 1.

Egy meg egy...meggy

Ugye arról beszéltünk, hogy bekukkanhatsz az építkezésbe? Ma reggel nem csak távmunkában, hanem élőben is kevertünk a gondolatbetont valahol kettőnk állandó mozgástere között. Sok mindenről beszéltünk, most csak egy szeletet hoztam a reggeli tortából...kóstolóban...


Közösség. Mi jut eszedbe erről? 

Kreatív Homokozó egy alkotó, egymás inspiráló és támogató közösség találkozó helyének épül. Mindannyian valamikor idegenek voltunk. Megismerkedtünk, ha azt megengedtünk magunknak, és ettől többek lettünk.

Filmrajongók és bölcsészek biztosan ismerik Sergei Eizenstein montázselméletet, miszerint 1+1=3. Két egymást követő kép összhatásából létre jön egy újabb jelentés. Ez az új jelentés egy harmadik elem, amelyet ebben a formában önmagában egyik kép sem tartalmazza. A két kép találkozásából új asszociációk, gondolatok születnek.

Valami hasonló történik az emberek találkozásánál is. Ha megengedjük magunknak igazán találkozni a másikkal, a találkozásunkból többek leszünk. Egy elejtett szó egy másikkal találkozva új gondolattá alakul át, ami talán nekünk magunknak sosem jutna eszünkbe. 

Ez az egyszerű, már általános iskolában hibásnak elkönyvelt képlet, megállja a helyet kreativitás téren is. Erről sokat fogunk beszélgetni...szerinted, mennyi 1+1+1?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.