2011. december 7.

A nejlon esztétikája...újra Karácsony


Minden az, ami....aminek látjuk.
A legjobb, ha lehetőségnek! A világ tele lehetőséggel, csak észre kell vennünk. Nos, a karácsonyvárás is ilyen. Tadááám!
Bemutatunk egy 1000%-os Karácsonyváró ötletet: 100% újrahasznos, 100% kétkezi, 100% kreativitásfejlesztő, 100% türelemfejlesztő, 100% kivitelezhető, 100% ingyen, 100% szórakoztató, 100% időjárásálló, 100% újszerű és 100% hogy megkedveled a nejlon zacskókat!

A nejlon zacskót nem szeretjük. Vagyis de, igen, vannak helyzetek amikor praktikus, vannak amikor szükséges és úgy általában VANNAK. Ezt leszögezhetjük: tele velük a szekrény és a hócipőnk, nyáron is. Honnan honnan nem, legjobb textilszatyros szándékaink ellenére is láthatatlan sorokban vándorolnak felénk, aztán észrevétlenül belopóznak és elfoglalnak egy fiókot, aztán kettőt...és egyszer csak elegünk lesz, fellázadunk és...
...elvisszük a szelektív gyűjtőbe.
...kezdünk velük valamit.

De mit? 

Horgoljunk lábtörlőt, mint a nagyi? 
Mit szólnátok egy-két  ünnepi díszhez a kerti fenyőre? Bátrabbak a karácsonyfára is feltehetik :-)Kétkezi alkotás terén kevésbé jártasak is jöjjenek bátran, az elkészítése egyszerű és szórakoztató.
1. válassz egy vagy több nejlonzacskót, hozzá egy spulni cérnát, hímzőfonalat vagy vékony fémszálas zsinórt

2. gyűrd szoros gombóccá a zacskót, majd kezdd el betekerni a cérnával3. jó szorosan, sokszor, sok irányból hálózd be a formálódó gömböt, majd ha úgy érzed elég szép és stabil varrd el a szálat4. újabb hosszú szálat tűbe fűzve elkezdheted felvarrni a gyöngyöket

5. végül a cérna maradékából kialakítod az akasztót, és elvarrod a végétNagyon jól mutat és egészen más hatást kelt, ha gyöngyök helyett pici pomponok kerülnek rá. 

Van kedved kipróbálni? Családi programnak is remek!

4 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszik! Köszönöm!

  VálaszTörlés
 2. lehet, hogy indokolatlan para, de a madarak nem fogjak megeszegetni a gyongyoket, zacsit?

  VálaszTörlés
 3. kriszta, a zacsi próbája az evés :-) rita biztos kiteszi majd a kertbe, és beszámol a tapasztalatokról.

  VálaszTörlés
 4. haló, haló, tudatosítás egyenesen a kertből. Egy hete feldíszítettünk velük a kerti fenyőt és madarak semmi érdeklődést nem mutatnak a gömbök iránt. A madarak jól ismerik a járást, a konyhai ablakpárkányon ki van téve nekik egy hagyományos napraforgó fej, oda rendszeresen járnak.

  Gyereknek viszont mindennapos öröm meglátogatni a feldíszített kerti fát. Sőt falátogatás nélkül el sem indulhatunk itthonról. Egy sor játékot talált ki a gömbökkel - hol ő a szél, aki mozgatja és forgatja az ágakat, hol azt képzeli, hogy azok az ajándékok, amelyeket ő viszi vakondoknak, nyusziknak, csúnya kislánynak és más aktuális hősnek.

  Rita

  VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.