2011. december 21.

Mindent kétszer mond, mindent kétszer mond?

Örömmel jelentjük, hogy advent alkalmából újrahasznosítjuk önmagunkat is, és útjára bocsátjuk a Hogy volt! rovatot.


Miután a külön-külön megélt virtuális életünk hosszú és eseménydús utat tudhat maga mögött (Rita tiltakozott, saját bevallása szerint ő még webszűznek számít :-), bizony sokszor előfordul, hogy egy-egy érdekes bejegyzésért igen sokat kellene visszaolvasnia az újonnan érkezőnek. Így született a Hogy volt! ötlete: korábban már közzétett bejegyzéseket emelünk át személyes blogjainkból ide, a Kreatív Homokozóba. Olyan bejegyzéseket, melyek itt, ebben az új megvilágításban is megállják a helyüket, és a Ti érdeklődésetekre is számot tarthatnak.

Elsőként természetesen karácsonyos témával készültünk, mégpedig az utolsó pillanatokra valóval. És ha Újrakarácsony, hát újrahasznossal. Újrahasznos ajándékkísérő kártyákkal.


A hozzávalók :
- egy csomag tápszer vagy 2 kávé csomagolóanyaga
- dekoratív, mutatós belsejű kartondoboz
- olló (netán vágólap és kiszuperált körkés)
- extravékony lakkfilc
- ár
- és ami a képről lemaradt: toll, alkoholos filc, erős ragasztó


Az egyik zacskót jól összegyűrögettem, a másikkal óvatosan bántam hogy szép sima maradjon.
Kb. 7X9-es téglalapokat szabtam a kartonból, a fennmaradó részekből néhány keskenyebbet. Egy maradék darab visszájára fenyőfákat rajzoltam, kicsiket, 3-4 centiseket.
5X5 centis négyzeteket vágtam mindkét zacskóból. A gyűröttből egy nagyobb darabra fenyőfákat rajzoltam az alkoholos filccel, kb.4-5 centiseket.
Ezzel az előkészületek meg is volnának.
A sima négyzetek hátuljára tollal jó erősen, többször áthúzva egy-egy vonalat, képet rajzolunk. A fonák oldal mattabb, fehéresebb árnyalat, ott a műanyag erősítés. Ez jól nyúlik, így könnyű domborítani.
Árral vagy más hegyes valamivel megbökdöshetjük, ez lesz a hóesés. Technokollal (stiftes gyenge hozzá) felragasztjuk a képet a kartonra, kicsit dekoráljuk, feliratozzuk a lakkfilccel, és kész is.


A gyűrtből kivágott fenyőfákat is felragasztjuk egy-egy keskenyebb kartonra. Csak a törzse mentén ragasztóztam, így biztos nem kenődik el, kicsit kócos is lesz, térbli, nem tesz rosszat neki.
Végül a gyűrt négyzetekre kerülnek a kis kartonfenyők, a többi ugyanúgy megy, mint a többinél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.