2012. március 20.

Sálhegyek - tavaszi villámjátékkal

Talán nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk: a tavasz a naaaagy selejtezések, átrendezések, ki- és bepakolások, szortírozások, egyszóval a megújulás és a rendteremtés időszaka. 
Mihelyst elolvadt a hó, és alóla előbukkant a szemét és a piszok, úgy a tavaszi verőfényben házunk táján (no és persze bennünk magunkban is) néhány dologból hiányosság, vagy éppen többlet mutatkozik.

Hiányzik egy vidám, színes ruhadarab, amit a kabátot levetve viselhetnénk, egy-két virágláda az ablakból, kirándulások és piknikek a szabadban...
...és lomtalanításra vár a kamra, tele az előszoba kinőtt és kopott kabátokkal és csizmákkal, és hegyekben áll a sál. Amit ilyenkor, ha hirtelen beköszönt a jóidő, villámgyorsan bedob az ember lánya a szekrénybe: ne is lássa őszig!


Csakhogy a sálhegyek megoldást kínálnak tavaszi nyavalyáinkra is! Ki hinné... Mindössze pár perc szortírozás,  és  több legyet is ütöttünk egy csapásra: nem rámoljuk el a ránk törő pozitív pánikban azokat a darabokat, amiket évek óta nem hord senki, és alapanyaghoz is jutottunk. Igen, a megunt, kinőtt, divatjamúlt, kifakult, nemszeretem anyagú és egyéb rossz tulajdonságokkal rendelkező sál alapanyag!

A következő időszak, egészen április végéig (sok egyéb mellett) erről fog szólni. Hihetetlenül izgalmas, színes téma. Arra biztatunk, nézz szét a saját sálhegyed vidékén sőt, a barátok és rokonok szekrényébe is érdemes bekukkantanod, mert SOK, és még annál is több izgalmas projektet és ötlet hozunk majd a homokozóba.

Induljon a selejtezés és szortírozás! Ha végeztél, írd meg egy megjegyzésben, hány sáltól szabadítottad meg a szekrényed polcát és egy vicces grafikát küldünk cserébe, ami természetesen a sálakkal kapcsolatos!

Nincs semmi egyéb kritérium, csak hogy SÁL legyen :-)

Ha részt szeretnél venni a játékban, a megjegyzés után légy szíves küldj egy üres emailt a kreativhomokozo@gmail.com címre, az email tárgya sorba a SÁL feliratot írva, hogy tudjuk milyen címre menjen majd a kép!

8 megjegyzés:

  1. Sziasztok, minden évben kapok, kapunk sálakat, nem keveset. Tavasszal pedig jönn a "ez nem kell", "ezt egyszer sem vettem fel" , meg stb. Sosem számoltam, de most a kedvetekért 10 darab sálat számoltam össze amit sosem hordtunk, de sajnáltam kidobni.

    VálaszTörlés
  2. Névtelen17:32

    Sziasztok! Szerintem különböző stílusú, selyem, polár..., de 10 biztosan van nekem is!

    VálaszTörlés
  3. papírvessző, mindennek megvan a maga oka: talán pont erre az akcióra vártak a sálak :-)
    a 10 szép kerek szám, és fölösleges sálból nem is kevés.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok! Egyszerűbb megszámolni azt a hármat, amit hordok:) Azon kívül van legalább 7-8, amit ki nem dobnék, mert puha, meleg, szépszínű, vagybármi, de jó ideje nem viseltem már őket.

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok! Igen, nekem is egyszerűbb a forgalomban lévőket összeszámolni, abból lényegesen kevesebb van. A többi? Családilag 11 db sál, kendő selejtezhető (na jó, újrahasznosítható), bár némelyiket még vallottam be a többi családtagnak :-).

    VálaszTörlés
  6. Nekem kb. 5 fölös van. :D

    VálaszTörlés
  7. Ezt nem gondoltam volna, 27 sál, amiket már el is felejtettem hogy vannak, és ez még csak az én szekrényem, ezek után a gyerekekébe nem volt kedvem/merszem belenézni. Még kettőt találtam olyat is, amit most mindjárt lefejtek, úgyhogy nem számoltam öket. Kendőből is van vagy 20-25 darab... Úgyhogy jöhetnek az ötletek,alapanyag van bőven! :-)))

    VálaszTörlés
  8. de jó de jó! élejenek a sálak!
    Tyto, eddig azt hiszem te vezetsz, bár ez nem verseny, de ekkora sálhegye még szerintem senkinek sincs :-)

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.