2012. március 8.

3ujjas kesztyű (dizájn csütörtök - amikor a terv csütörtököt mond...)

Hogy mi is a dizájn csütörtök? Egy nap, ami a csütörtököt mondott terveké. Mert akár bevalljuk, akár nem, vannak kudarcaink, hamvába holt ötleteink és félresikerült munkáink. Mi bevalljuk :-)
Fogadjátok szeretettel immár a másodikat! Az elsőt a véres muffinról ITT olvashatjátok.

-----------------------------------------------------------

Ha láttok egy 3ujjas kesztyűt, mire gondoltok?
Favágóé.
És ha azt mondom, ez a 4éves lányomé, és nem is 3, hanem 8 ujjas?
Számoljunk egy kicsit. A jobb kezén van 5 ujja, és a bal kezén 3. Úgy értem, ami kesztyűileg számításba vehető. Amióta beállt a hideg, folyamatosan abba a problémába ütközünk, hogy oviba jövet-menet cumózni szeretne. Jobban fogynak úgy a méterek, mert szó mi szó, az ovi nincs közel.
Egyik reggel, miután már 3X húztam le és fel a bal kesztyűjét, azt találtam neki mondani, hogy bizony én levágom annak a kesztyűnek a középső két ujját. Ő jót vihorászott, én viszont halálosan komolyan gondoltam.


Otthon aztán elő az ollót és nyissz! Elmetéltem az ujjacskákat a tövénél. Gondosan felszedegettem a szemeket és elvarrtam, és nagyon elégedett voltam magammal.
Reggel aztán diadalmas mosoly kíséretében húztam a kezére, és a hatás nem maradt el - csak éppen egészen más volt, mint amit vártam. Elfintorodott és lehúzta, majd el is hajította. Nem tetszett neki, ahogy a megmaradt ujjak és rajtuk a kesztyű anyaga az arcához ér...
Kész. Ennyi volt. Hamar véget ért a 3 ujjas kesztyű karrierje, pedig biztosra vettem, hogy EZ az évszázad ötlete :-)

3 megjegyzés:

  1. Az azért rendes volt Gerdától, hogy mielőtt kukázta volna a kreálmányod, még modellkedett neked kicsit a posthoz. :D

    VálaszTörlés
  2. Magyarázd meg Gerdának, hogy az igazi Nagyok a II-es és V-ös ujjaikat lefelé görbítve viselik, és akkor nem érnek az arcához a megmaradt kesztyűujjak. De azok a szemek....

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.