2012. március 5.

PP3, avagy addig nyújtózkodj...

...ameddig a pizsamád ér. Ez bizony sokunk előtt ismert probléma. Mert a kölkök csak nőnek és nőnek, a pizsamák meg nem. Pedig akár ezt is elvárhatjuk tőlük! Úgy bizony, mert semmi sem lehetetlen :-)


Mivel nem mondhatjuk szegény gyerekecskénknek, hogy ugyan húzd már be egy kicsit a kezed, hát  kérjük meg a pizsamát, hogy nyújtsa ki az ujját és a szárát!
S ha elég szépen kérjük, egész biztosan nem fog nemet mondani :-)
Lássuk, hogyan udvarolhatjuk ki belőle ezt a mutatványt!

Amire szükségünk lesz:
- cérna, hímzőfonal, tű, éles olló
- kimustrált pamutpulóver vagy póló passzéi, ujj- és derékvégei
- kalapgumi
- esetleg némi csipkemaradék

A folyamat igen egyszerű, ha volt már a kezedben valaha tű és cérna menni fog ;-) Ha sikerült méretben nagyjából megfelelő toldalékot találni, levágjuk és egyszerűen megtoldjuk, kipótoljuk velük a rövid részeket. Legalább 1 centis ráhagyással dolgoztam, mert a toldás széleit nem tisztáztam el. Az ujjak és a bokák nem mindig fértek be a varrógép alá, így kézzel öltögettem fel, ahol a derekát is toldottam, ott varrógéppel varrtam a gyorsaság miatt. A pöttyös nagyon bő szárú volt, így a toldásnál a régi nadrágvégbe vékony kalapgumit fűztem, hogy szebben álljon.
Ha szükséges, derékpasszéból is varrhatunk szára végét, mint azt a bordó pizsinél tettem (sajnos egy pulóvernek csak két ujja van :-) , és ha a derékbőség nem stimmel, akár be is varrhatunk belőle, hogy szépen illeszkedjen.


Számtalan variáció képzelhető el, és persze a végeredményt nagyban befolyásolja, hogy milyen használaton kívüli, kinőtt, egyszóval jobb sorsát váró pólók és pulóverek lapulnak a szekrény mélyén.


Ugye kedvet kaptatok ti is egy kis ruhaátalakításhoz?

6 megjegyzés:

  1. Tavaszi nagy átalakítás.. :D Én is effélékben vagyok benne (harisnyamentés, pólóátalakítás, de most a pizsamák újragondolásához is kedvet kaptam.. :D) Klasszak lettek, a pöttyöset kifejezetten feldobja a pink és halványsárga! :)

    Gerda meg... egyszerűen igéző- de ezt úgyis tudod/tudja. ;)

    VálaszTörlés
  2. Timi! Egy a kislány egyre gyönyörűbb! Pólót és nadrágot már növesztettem (most is épp egy ilyenen dolgozom), de a pizsi még nem jutott eszembe! Köszi! Nagyon szépek:)

    VálaszTörlés
  3. (irigykedve)imadjuk Gerdat!!!
    na ez tetszik, bar nalunk ugye az A megoldas az orokles, es utana mar nem igen marad mit alakitani, mert elhordjak, annyira maszatos stb. De en poloknal neha csinalok hasonlot, mikor az ujja foltos, vagy epp rovid.
    ps. festes elkeszult es mar tobbszor mosva is volt, NAGY sikere volt. KOSZI!!

    VálaszTörlés
  4. iiigen, tudja :-) hajrá, nőjenek azok az ujjak és szárak!
    kriszta, kíváncsi vagyok ám! megyek is mindjárt megnézem látok-e róla valamit nálad.

    VálaszTörlés
  5. ok, ma itthon vagyok:-) mert mashol nemigen lesz semmi:-D

    VálaszTörlés
  6. Ma reggel "újranéztem" Vera pizsamáját. Megérett a növesztésre. :)

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.