2012. március 13.

Egy csepp...alkotás, érzés, gondolkodás...egy csepp füzetdélután

Nem véletlenül választottunk első élő foglalkozásunk témájának a füzetkészítést. Amint kiderült, a füzet nem csak számunkra jelenti a kezdetet, új fejezetet, új lehetőséget, hanem mások olvasatában is ezek szinonimája. De ugorjuk vissza az elejére, jó?


Szombaton, március 10-én tartottuk az első Homokozó Klubot. Az alkotás, befelé tekintés és a belső tartalom külső formába öntésének folyamata már a bemutatkozásnál elkezdődött. A lényeg összesűrítése egy szóban bemutatkozáskor nagy örömünkre visszaköszönt, amikor két véletlen festékfolt továbbgondolásra került és négytagú család szimbólumává nőtte kimagát. Tessék? Milyen két festékfolt? Milyen család? Tudjátok, nem csak kicsi Gerda keze alatt születnek néha váratlan festékfoltok, velünk is megesik, a kérdés az, mit csinálunk velük. Néha a legjobb dolgok pont a váratlanságból születnek.


Át is adom a szót: "Meg kell mondanom, hogy egészen másra számítottam.  Arra készültem, hogy “csak” nyomdázni fogunk. Tetszett a bevezetés és az előadás és a  “csepp” tovább gondolása...". 
Egy csepp... mi minden nőhet ki belőle, és mi minden kinőtt. 


Aki már ismeri  a Kreatív Homokozót tudja, hogy minden eszközzel és minden szinten tudatosságra törekszünk. A szombat délután is erről szólt: tudatosítottuk az alkotás folyamatát, azt, hogyan alkotunk, milyen lehetőségek rejlenek benne. A kétkezi alkotáson kívül helyzetgyakorlatokat is segítségül hívtunk a kreativitás átéléséhez, és saját élményeken keresztül tapasztaltuk, hogy gyakorlat és elmélet kéz a kézben jár. De mielőtt megijednétek az "elmélet" szótól, gyorsan visszaadjuk a szót játszótársainknak:)

"Az elméleti része külön felüdülés volt, nekem sok újat is mondott, keretet adott neki. Az alkotás részét élveztem, és jólesett a sorvezetés."

"Nem vagyok elméleti ember, de a bevezető annyira tetszett, hogyha a tegnapi napon semmi más nem történt volna velem, már ezért megérte volna felkelnem!"


Hogy mi került ki a lányok kezei közül önmagáért beszél! Most csak egy egy részletet mutatunk meg belőle, hisz a füzettekké alakulás még folyamatban van, de nemsokára a kész füzetek is büszkén mosolyognak majd ránk itt a virtuális térben és persze élőben az alkotókra.  


Ami a programunk talán legfontosabb hozadéka, hogy mindannyiunkban elindult egy folyamat, az élmények, tapasztalatok, információ tovább dolgozik és beépül, ezáltal gazdagítva mindnyájunkat. Külön öröm, amikor ezt olvassuk: "...ma éjszaka felébredtem és rögtön 1-2 dolog eszembe jutott a nyomdával kapcsolatban... de ezek a gondolatok eddig tovább is álltak volna, ha a tegnapi nap nem lett volna... ma reggel azonban lejegyezhetnékem volt :)"

Sokunk életében lehet épp most, netán folyamatosan aktuális:
"A stressz kezek által való levezetése nálam most nagyon aktuális, így nem leszek rest, és ezentúl nem fogok kifogást keresni, hanem valóan nekilátok alkotni, földelni."

Magunk részéről meg szeretnénk köszönni minden résztvevőnek a nyitottságot, lelkesedését és azt a különleges színt, amit a délutánnak csak ők kölcsönözhettek. Hamarosan jelentkezünk az új programokkal és szeretettel várunk mindenkit, aki kedvet kapott a kreatív együttléthez és alkotáshoz!

5 megjegyzés:

  1. Köszönöm a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen! Én is köszönöm a találkozásokat is, meg az elméletet is, meg a gyakorlatot is. De ehhez 3 óra kevés!! A földelés szó nekem új volt ilyen értelemben, de hasznos. :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönök MINDENT!

    VálaszTörlés
  4. És hogy mi se maradjunk ki a sorból: mi is köszönjük :-)

    VálaszTörlés
  5. en is:-) nagyon jo volt, koszi!

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.