2012. március 14.

A boldogság kék madara...

...amire ilyenkor, tavaszváró sóvárgásaink idején mindennél jobban vágyunk. Tavasz is legyen, madárdal is, boldogság is, és persze sosem látott ruhában pompázzon franciás könnyedséggel, csak nekünk!
A tavaszi kirakatok, divatlapok mind-mind ezzel a vággyal telve, s az ígérettel: néhány új ruha és cipő birtokában miénk lesz a boldogság kék madara! 
Részben. 
Talán... 
Ha....
....ha nem a sült galambot várjuk tátott szájjal. Az nem az a madár. Tehetünk is valamit magunkért a várakozáson kívül. Illetve közben

Megnézetjük például, hogy hány pók költözött be télen a futócipőnkbe...és persze kinyithatjuk a ruhásszekrényt is (ha merjük)...

Mert bizony könnyen lehet, hogy szembesülnünk kell holmi hiányosságokkal a raktárkészletet illetően, hogy  ami tavaly jól állt és tetszett, abban most rémesen  festünk, és előfordulhat, hogy a tavaszi verőfényben kopottnak találtatik egy-két ruhadarab vagy cipő.

Mint ez a fehér topánka...


...amit kiselejtezni még kár lett volna. Különben is olyan, akár egy tiszta lap: csak festeni, rajzolni kell rá. Így esett, hogy a topánnal esti beszélgetésbe elegyedtem: kitettem az asztalra, időnként rápillantottam, ő  meg énrám, és  meséltünk egymásnak. Ő a vágyairól, én a lehetőségeiről..
Másnap pedig munkához láttunk. Először összefogtam a "haját" nehogy belelógjon a festékbe, majd leragasztottam a pereme alatti felületet (szigetelő szalag tökéletesen megfelel, nyúlik, jól követi az íveket, csak az éles kanyaroknál kellett több darabból szabni a takarást).

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Ezután jöhetett az akrilfesték: én az egyik kedvenc technikám, a nyomdázás mellett döntöttem. A perem lefestése után lehúztam a ragasztószalagot. A pöttyöket egy radíros végű ceruzával nyomdáztam. Egy keverőtálkában ecsettel elsimítunk némi festéket, és ebbe a nem túl vastag rétegbe nyomkodva-mártogatva visszük fel a festéket a radírra. Lehet játszani a halványabb és erősebb pöttyökkel: ha egy tunkolással 2-3 pöttyöt is készítünk, egyre halványuló mintát kapunk. A boldogság kék madarát saját készítésű nyomdával varázsoltam a cipőre. 

A kompozíció asszimetriát kívánt, így csak az egyiken kandikál. Hamarosan lesz majd szó arról is, hogyan, milyen irányelvek, érzések és egyebek mentén komponáljunk meg egy képet, táskát, bármit.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
Nincs még saját nyomdád? Nincs más teendőd, mint feliratkozni Hírlevelünkre! A harmadik titkos tutorial a mi nyomdakészítési  titkainkba vezet majd be. 

Ami a cipők bélését illeti, mi nők legalább olyan fontosnak tartjuk a szép belső kialakítást, mint a külső dizájnt. Bár ebből semmi nem látszik a lábbeli viselése közben, ez cseppet sem befolyásol minket ebben az irracionális rajongásban. Sőt! Ez egyike titkos örömeinknek. 
A belső borítás legyen kényelmes, nedvszívó, harmonizáljon színben a külsővel, és ha valamilyen kedves, cuki, cool (vérmérséklet és cipőtípus függvénye) minta is végigvonul rajta, nos az álmaink netovábbja. Valljuk be: ilyen nem sok akad, vagy ha mégis, akkor elképesztő árakat képesek elkérni ezért a minden részletre kiterjedő dizájnért.

Jó hírünk van! Nem csak a cipő külső felújításának mikéntjét osztjuk meg veled, hanem a hozzá illő tökéletes belső elkészítését is. Érdekel? Van olyan cipőd,amit kívül-belül átalakítanál? Esetleg olyan, amely külleme megfelel, de a bélése kopott, elszíneződött, netán bőr bélése van és nem igazán kellemes viselet mezítláb?

Nincs más teendőd, mint feliratkozni Hírlevelünkre! A negyedik titkos tutorial ezt a tudást osztja meg Veled.




9 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik! Csúúúcs!!!!

    VálaszTörlés
  2. hajrá lányok, cipőket elő, holnapután itt a jóidő!!!

    VálaszTörlés
  3. Timi, jol ertem, hogy ez a tied lett? mert akkor meg jobban tetszik:-)

    VálaszTörlés
  4. sajnos nem, helláé :-/
    de épp azon agyalok, h. kell szereznem alapanyagot magamnak is, mert nem bírom ki ilyen cipő nélkül :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szep, de tartos is? Mar regota szeretnek atfesteni nehany cipöt, de nem merem, mert attol tartok lepereg majd a festek ot, ahol a cipö meghajlik jaras közben. Te mit tapasztaltal?
    Köszönöm
    Anita

    VálaszTörlés
  6. még semmit nem tapasztaltunk :-) adott volt egy kopottas cipő és meglévő festék, és ha csak ezen a tavaszon elparádézik benne a lányom, már nyert ügyünk van! Fehéren már nem hordta volna, így viszont igen, szóval egy cipőnyi pénz is megtakarításra került. teljes felületet biztosan nem fetenék át, mert az egész biztosan nagyon hamar megcsúnyulna, de ebben a formában várakozásaim szerint csak a peremén törik majd meg a festék, ahol hajlik a cipő. Maga a festék biztosan nem fog leperegni, mert hasonló felületre festettem már, és bár nem cipő volt, elég igénybevett felület...de a minta meg sem mozdult. Egy hónap múlva majd frissítem az infókat, hogy hogy muzsikál a cipő :-)

    VálaszTörlés
  7. Fekete cipőmre fogok fehér pettyeket kreálni:-) Kati

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.