2012. január 27.

Pöttyös kabát

Tegnapelőtt bemutatkoztak a pöttyök, és ott hagytuk abba, hogy egyedül maradtam velük, a pöttyökkel meg azzal az unalmasan semmilyen piros kabáttal.
Ők ketten házasságra léptek, és a mai naptól örökké tartó harmonikus kapcsolatban élnek :-)



Elkészítése nagyon egyszerű:
- pulcsifilcből vágj ki korongokat (fontos, hogy pulcsifilc legyen,mert azt nyugodtan moshatod majd a kabáttal 40 fokon, nem megy össze) Ha még nem ismered a pulcsifilcet és jól jönne egy kis összefoglaló a tulajdonságairól és készítéséről, klikkelj IDE és megtudhatod a titkokat :-)
- rendezgesd el a kabáton, próbálgasd hogy mutat jól
- stiftes ragasztóval vékonyan kend meg a korongok hátulját és ragaszd fel őket
- a felvarráshoz kétféle módszert választhatsz: 
1. Hímzőfonallal kézzel öltögeted fel a korongok széleit - ez ráérősebb elfoglaltság, akár tévénézés közben is elszórakoztathatod magad vele és előnye, hogy nem kell hozzá varrógép, továbbá bárhová varrhatsz pöttyöket: olyan helyekre is, ahová a varrógép nem fér oda. A varrás hímzéshez hasonló, hangsúlyos szerepet kap.
2. Varrógép alá tolod a kabátkát, és szabad gépi öltéssel kacskaringózol végig a pöttyökön. Én kiválasztottam egy színt (a türkizt) és ezzel az egy színnel varrtam fel az összeset. Nagyon gyorsan kész, hátránya hogy az ujjához, zsebéhez nem fér oda a talp, és hogy kevésbé látványos maga a varrás, nem olyan hangsúlyos és dekoratív mint a kézzel, hímzőfonallal  való öltögetés.

Ha egyformán szereted a praktikusat és a dekoratívat (mint pl. én :-) ötvözd bátran a két technikát! Ahová odafér a varrógép géppel, ahová meg nem, oda kézzel varrd fel a pöttyöket.


Nincs pulcsifilced, netán azt sem tudod mi fán terem? Nos, iratkozz fel hírlevelünkre, és 4 másik izgalmas project mellett a pulcsifilc titkaiba is bevezetünk! 

2 megjegyzés:

  1. Elegem van abbol, hogy edes pici lanyok `unalmas` ruhaibol lesznek tok edes rucik es igy meg edesebb kicsi lanyok!! :-P
    Kovetelem, hogy mutatkozzek meg az igazi kreativitas, miszerint pl.az en edes, mano nagyfiam, aki CSAK polo (abbok is csak a kenyelmes, semmi galler, melleny), farmer tengely menten hajlando mozogni es ez sem egyszeru, szoval o is kapjon kreativ kutyut!!! (kicsit kenyelmes) FIUS projekteket!!!
    (irigykedek csendben... es majd lehet magamnak csinalok pottyos taskat:-P)
    Ezen felbuzdulva, ha nem fagyok meg MA szerzek festeket!

    VálaszTörlés
  2. az első mondatot olvasva meghűlt bennem a vér, de aztán megértettem elégedetlenséged okát: ezennel ünnepélyesen ígérjük, h. lesznek fiús projektek is!

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.