2012. január 3.

Minden, ami új és szokatlan...

... valami régire vagy meglévőre épül. Az idei első projekt a tavalyi Karácsonyra. Még inkább arra, ami megmaradt belőle.

Szaloncukor az ünnepek tájékán majdnem minden háztartásban terem - hol vesznek, hol kapnak. Aztán csak gyűlik és gyűlik a sok kiürült színes műanyag fólia, levetett csillogó angyalokkal, arany és ezüstcsíkokkal, csillagokkal... Angyalokat a kukába dobni se nem etikus se nem környezetbarát, ugye? De még az aranycsillagokat sem szeretnénk bántani, hisz oly romantikus a mivoltuk.

Elhatároztuk, hogy január elején kezdünk valamit a karácsonyi és évbúcsúztató hulladékokkal: csomagoló- és szaloncukros papírokkal, zsinórokkal és szalagokkal, pezsgős dugókkal. 
Ma a karácsonyi maradékokra hoztunk néhány példát. Miután az alapanyag csillogó, fényes és angyalos, csupa innovatív csomagolóanyag született belőlük. Előre dolgoztunk egy kicsit. Ugye nektek is megvannak még a papírok? Van kedvetek egy kis karácsonyi nosztalgiára? Ha nincs, sebaj! A szaloncukor papíroknak nincs lejárati dátuma! Mi egész biztosan visszatérünk ehhez a témához és emlékeztetünk majd benneteket is a tervbe vett projektre. Egyre vigyázzatok: jól jegyezzétek meg, hová teszitek a hozzávalókat :-)

...nos, lássuk az elsőt... 


...egy kollázs a készítés menetéről...

...a második...


...patchwork-szerű, cikcak-öltéssel összevarrt cukros papírokból...

És ha nem akarsz varrni, íme egy olyan verzió, amihez csomagolópapíron, ragasztón kívül csak csillámporra van szükség:


A honlapunk hamarosan elkészül (épp a menüpontokat tervezünk hol egyik, hol másik konyhában). Ott lesz lehetőség a folyamatosan bővülő tutorialok letöltésére is, többek között a maiakat is megtaláljátok majd nagy képekkel, részletes leírással.

1 megjegyzés:

  1. Neeeeee, tegnap dobtam ki egy nagy marékkal, vááááááá:( Akkor jövőre mindenki nekem fogja gyűjteni :)

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.