2012. január 4.

Dugó, fadugó...

...a parafadugó.
Minden lukban legyen dugó,
Ez a végső cél,
Dugott lukból nem jön ki egér.


---------------------------------------------------
Emlékeztek?Nem rossz sors egy parafadugónak ebben az illusztris társaságban szerepelni, de ha be kell érnie a mi társaságunkkal (nekünk pedig a szilveszteri pezsgőzés emlékével) , akkor akár nyomdázhatunk is vele.

Leánykánk unalmas sárga pólójára gigaméretű gyöngysort varázsolhatunk, amit aztán két sor fércöltésre fűzünk fel...


...és  a kifejezetten komor fekete pamutpulcsit is feldobhatjuk néhány sor bogyóval.A színekkel itt remekül lehet játszani: kísérletezni fiús, lányos árnyalatokkal, hímzéssel, gombokkal - és a fantáziátokra bízzuk, mivel még :-)


A kivitelezés rém egyszerű: teljesen fedő textilfestékkel befestjük a dugó végét, és rányomjuk a textilre. Ha nagyon sötét az alapszín, akkor 1-2 perc száradás után újranyomjuk. A képen látható márka vált be a legjobban, vasalni sem kell :-)

6 megjegyzés:

 1. Fantasztikus ötlet, gyönyörű kivitelezés! Imádom:)

  VálaszTörlés
 2. Úgy érzem, ha ma megyek a városba, a M.llert sem hagyhatom ki. A textilnyomdázást olyan régóta ki akartam próbálni, a bökkenő csak az, hogy szinte kizárólag egyébként mintás ruhát öröklünk a lányunknak. Gyanús, hogy a saját egyszínűjeim esnek áldozatul. A múltkor mondjuk vettem egy mustársárga egyszínű nyakas pólót próbálkozni, a Zuram meg lenyúlta :)

  VálaszTörlés
 3. Ari, köszönjük!

  Csigaszabo, jó alkotást! (kíváncsiak vagyunk az eredményre!)

  VálaszTörlés
 4. ez nekem is nagyon tetszik:-) hol vegyek ilyen festeket? a blahan voltam multkor abban a banattudjamilyen boltban es nem volt nekik textilfestek, ami nekem van, az meg nem fed:-(

  VálaszTörlés
 5. kriszta, gondoltam is rád, h. írok neked ezügyben, de hamarabb idetaláltál :-)
  http://www.rayher.hu/hun/index.php?page=uzletlista

  VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.