2012. április 5.

Ünnepi újrahasznos

Minap észrevettem az ajtón még-mindig-lógó, Karácsonyra készült ajtódíszt. Olyan volt, mint egy téli fa...kopasz, száraz...egy szó, mint száz - újrahasznosításra várt.


Mire is vágyunk mi tavasszal? Színekre, fényre, vidámságra. Bevallom őszintén, az inspirációt a Timi által készített Húsvét-utáni tárolódoboz adta. Egészen pontosan a benne lévő cérnák adtak lökést arra, hogy újrahasznosítható újrahasznos ajtódísz szülessen. 


Nézzük csak: a varródobozból kivettem a meleg színű cérnákat és beleszurkáltam a rugalmas, SK pampafű koszorúba. Drukkoltam, hogy ott maradjanak és bizony, ott is maradtak! Ha netán holnapután épp a napsárga cérnára lesz szükségem, kiveszem, majd visszateszem:)


Elkészítése nagyjából 5 percet vesz igénybe, a cérnákat napszak, hangulat vagy egyéb igény szerint lehet válogatni. Vidám, meleg és kerek, mint a tojás, mint a nap. Van kedved kipróbálni? 

Majdnem kimaradt, pedig nincs fontosabb a befejező műveleteknél. Ezt a díszítést akár az asztalon, akár az ajtóra akasztva használhatod. Ha ajtódíszként használod, a legegyszerűbb megoldás (beltéri ajtókhoz), egy ajtóra akasztható kampó. Ha túl sok cérnád van és már nem férnek be a varródobozba, még tovább is fejlesztheted a díszt cérna-indákkal.


Vidám ünnepi készülődést és tavaszi hangulatot kívül-belül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.