2012. április 3.

Húsvét után...

Tessék? A Húsvét még csak a küszöbön áll... Igen, igen, csakhogy az idő relatív, és mielőtt elkezdjük a készülődést, egy kicsit előre szaladunk, egészen pontosan Húsvét utánra, hogy felkészüljünk a keletkező csomagolóanyagok inváziójára. 

Hacsak nem tartasz tyúkokat, 1-2 tojásos doboz is biztosan kiürül, ahogy ez ilyentájt szinte minden háztartásban megesik.
A tojástartók újrahasznosításának többféle módja létezik: remek papírmasé alapanyag, számtalan gyerekekkel együtt készíthető barkácstippel találkozhatunk sokfelé, és hangszigetelőként is alkalmazzák falra erősítve.

Mi most két népszerű formáját mutatunk be. Az egyik a papírból, a másik a műanyagból készült dobozokhoz ad remek tippet.

1. Nincs más dolgunk, mint levágni a záródáshoz elengedhetetlen füllentyűt, kívül-belül lealapozni Gesso-val és átkenni akrilfestékkel. A Gesso ajánlatos, mert a dobozok - miután maguk is újrapapírból készülnek - szürkés, drappos árnyalatúak, és a színek akkor ragyognak majd eredeti árnyalatukban, ha alapozunk.


Ezután szabad a vásár: attól függően, hová szánjuk berendezhetjük irodaszerekkel....


....varróeszközökkel..... vagy ami csak jó, ha a kezünk ügyébe esik.


Tűpárnát igen egyszerűen készíthetünk az egyik fakkba: egy 10x10 centis anyagot kivágunk, sarkait lekerekítjük hogy kör legyen belőle, fércöltéssel beráncoljuk a szélét, egy pici fonalgombolyagot /vattát /vliest/pulcsidarabkákat teszünk a közepébe és összehúzzuk. Ha jó passzentos, még be sem kell ragasztani.


Jó szórakozást hozzá! 


Már óvodások is elkezdhetik :-)



2. A műanyag tojástartók legismertebb továbbhasználási módja a tavaszi palántázás. Ennek bemutatását erre a blogra hagyjuk, mivel műanyag tojástartó egyikünknél sem akadt...

kép innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.