2012. július 13.

Újrahasznos mécsesek forró nyári estékre


KELLÉKEK:
- befőttes üvegek 
- legalább 10-15 színes lufi
- PET-palack cafatok (leginkább akkor keletkeznek, amikor palackgyöngyöket készítünk és sok-sok köröcskét nyiszálunk a palackokból)
- ha épp nincs PET-palack cafat a háznál, akkor vagy készítsünk gyorsan palackgyöngyöt (hogy a hulladéknak hulladéka keletkezzen, amit aztán örömmel felhasználunk), vagy vagdossuk a palackokat apró darabokra (ebben az esetben a hulladéknak nem keletkezik további hulladéka :-) 


Ha rendszeresen olvasol minket a Facebookon is, emlékezhetsz egy nemrég posztolt érdekességreElképesztően egyszerű és látványos! 

Ez a remek ötlet továbbgurult valahol a láthatatlan és követhetetlen agytekervényeken, és amikor hetekkel később már-már a kukában landoltak a PET-palackok maradékai, megállt a kezem a levegőben, mert hirtelen elém penderült két hetes vándorútjáról megérkezve AZ ÖTLET, akire immár alig ismertem: meghízott, kikerekedett, nőtt is valamicskét, és útközben új gúnyát is öltött magára. Azt mondta, ő a kerti partik legötletesebb újrahasznos kelléke, és ki ne dobjam azt a sok műanyag cafatot!

Többféle mécsestartó készült. A legegyszerűbb verzióban felszeletelt lufikat húztam rá kisebb befőttes üvegekre. A lufik "szárát" levágtam, mert olyan szűk, hogy egy üvegre sem ment rá. A maradékot 2-3 részre vágtam, az üveg aljára a lufi alját húztam fel, akár egy zoknit :-) a többi csíkkal pedig a feljebb dekoráltam, mígnem eltűnt az átlátszó felület. Egyre kell csak vigyázni: az üveg szájánál mindenképpen kívül érjen véget a lufidekoráció, nehogy lángra kapjon. Nagyon vidám, meleg fényt ad:


A másik változatban egy mécseshez két üveg szükségeltetik: a kisebb belefér a nagyobba (lásd az első képen fent). A két üveg közötti rést fogjuk feltölteni a PET-hulladékkal. Ha nagyon kis hézag van csupán, egy ollóval segíthetünk a műanyagdarabkáknak befurakodni a helyükre. Ha beleszuszakoltunk annyi cafatot, amennyit csak lehetett, egy nyakától és aljától megszabadított lufival erősítjük egymáshoz a két üveget. 

Mehet bele mécses vagy sötétben világító karkötő is. Az utóbbi remek megoldás, ha a poszt elején megadott linken látható megoldással zárjuk le az üvegek tetejét: a lufi befelé fordított szájába több is belefér.


A hétvégére bőven elkészültök a saját mécseseitekkel, hajrá! Akár egy erkélyen eltöltött beszélgetős-hűsölős este kedvéért is megéri elkészíteni, nagyot dob a hangulaton.


SZÉP HÉTVÉGÉT!

1 megjegyzés:

 1. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

  Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

  Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Call / WhatsApp: +16626183756
  Webhely: https://progresivefunding.wordpress.com


  VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.