2012. július 25.

Majdnem minden, amit tudni akarsz a virágokról - HORGOLÁS 1.

A mindent meghagytuk Woody Allennek*, mi most mélyre ástuk magunkat a virágos rétbe és megnéztünk, hogyan készíthetünk különböző virágokat különböző textil technikákkal (természetesen szem előtt tartva, hogy eredetileg babatakaróhoz készülnének). Majd arra is gondoltunk, hogy aki nekivág 1-2 virág elkészítésnek, nem áll meg egykönnyen, így arról is hozunk majd összeállítást, mit lehet készíteni textilvirágokból. 

Még bőven tart a nyár: itt vannak a hűvös, vagy kevésbé hűvös nyári esték, a strand, netán vonatút, autózás anyósülésen, játszótéri megfigyelő páholy...mind tökéletesen alkalmasak virágkészítésre. A sorozat első részét a legmobilabb virágkészítési módszernek szánjuk: a horgolt virágoknak.

A horgolótű kevesebb helyet foglal a táskában, mint a ceruza, és a fonal is elég kicsire össze tudja húzni magát, így alkotva remek párost az élet minden helyzetére. Rita például rigai családlátogatás másnapján vett egy horgolótűt, nehogy már a kezek csak úgy lógjanak két héten keresztül. Így nem csak a babatakarókra, hanem gyerekkori barátnők gyerekeinek is horgolt virágokat, amelyekből később hajcsatok lettek. 

Akkor vágjuk bele a horgolt virágok világába! Ma teljesség igénye nélkül különböző technikákból hozunk összeállítást. Ha ismertek más remek technikákat, a megjegyzésekhez tett linkeknek mindenki örülni fog!
Elsőként Rita mutatja be horgolt virágait, és annak készítését:Ezt a nyolcszirmú virágot és ennek részletes képes leírását Bunny Mummy blogján találtunk.


A fukszia leírását LollyChops blogjára tévedve pillantottuk meg.
Hexahon, avagy afrikai virág készítésének részletes leírását Heidi Bears oldalán leltük.


Végezetül azoknak, akik kevésbé jártasak a leírások és ábrák földjén és utánzás útján szeretik elsajátítani az új tudományt, íme néhány videó:
http://www.youtube.com/watch?v=XwK4hxUd07s 
http://www.youtube.com/watch?v=rzvuLYrhvbw&feature=related 
http://www.youtube.com/watch?v=WyYzr4Sg3VM&feature=related 

*A cím Woody Allen film "Minden, amit tudni akarsz a szexről, de sosem merted megkérdezni" (1972) parafrázisa

2 megjegyzés:

  1. kár, hogy csak most találtam rá, hogy s mint is lehet, én már elkészültem, el is küldtem, itt írtam róla:

    http://mindenfleamilyetnkzmveskedtem.blogspot.hu/2012/07/kuldjunk-viragot.html

    VálaszTörlés
  2. még nem jöttek meg, de várjuk! és megnéztem a blogodon, nagyon szépek!

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.