2012. február 17.

Süssünk, süssünk valamit...

Időnként szembejönnek velünk olyan projektek, amiknek nem lehet ellenállni. Azonnal és úgy, egy az egyben kell megvalósítani. Mert zseniálisak, érdekesek vagy egyszerűek, szépek, praktikusak vagy pont nekünk valók, de mindenképpen kívánatosak és szerethetők. Most Joan Bagger egyik egyszerű de nagyszerű tutorialját mutatjuk be, és persze azt, ami nálunk kisült belőle :-)
A legjobb az egész mókában az volt, hogy a négyéves Gerdám már aktív és lelkes közreműködője tud lenni egy ilyen kaliberű akciónak: ő kente ki a tálkákat és szórta a gyöngyöket. Így együtt hánytunk fittyet a kinti hidegre és a torokfájásra a meleg sütő előtt kíváncsiskodva.


Ha a dán szöveggel nehezen boldogulnátok, a lényeg egy mondatban: tűzálló tálkát kiolajozni, vasalható gyöngyöket elrendezgetni benne, 200 fokos sütőben addig sütni, amíg a gyöngyök ellapulnak és összeolvadnak. Én (Timi) még mielőtt kivettem volna a sütőből, kesztyűvel erősen lenyomkodtam ahol picit felpuklisodott, és újabb fél perc sütés után vettem ki hűlni.


--------------Készítettünk lányos és fiús verziókat is --------------



4 megjegyzés:

  1. Kaptatok tőlem egy díjat, külön is, együtt is, ha gondolod, nézz be érte hozzám :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó, ezt holnap ki is próbáljuk, bár már előre sejtem, hogy milyen színűek lesznek!
      :)

      Törlés
  2. Gina, köszönjük szépen, megyünk megnézzük!
    Mónika, milyenek? Jó mókát!

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.