2012. február 15.

Örökség másképp, avagy PP2

Hogy miért ragaszkodunk egyes ruhadarabokhoz még azután is, ha már egy ideje nem hordjuk, néha nehéz rájönni. De maga a jelenség valószínűleg számodra is ismerős...itt egy kecske-káposzta kompatibilis megoldás, hogy ne foglaljon helyet a szekrényben, de mégse kelljen megválni tőlük.

Adott egy napsütéses délelőtt, és két leselejtezett póló. Az egyik egy utazás emlékét őrzi, a másikra egy csajos turi-buli alkalmával tettem szert. Nagyon megtetszett, csakhogy már akkor is kicsi volt és lányomnak jutott. Lányom azóta megnyúlt és a póló majdnem új gazda keresésére indult, de leállítottam, mert épp beleillett az aktuális tervbe.


Mi az, amiből sosincs elég? ...pizsama! ...legalább nálunk ez így szokott lenni. És ki jár ilyenkor a legjobban? A legkisebbik, hisz az ő méretét még szinte bármiből elő lehet teremteni, mellesleg ő az, aki a leghamarabb kinövi a ruhákat :)


Ruhaátalakításnál érdemes szem előtt tartani mi az, amit a régi ruhából változtatás nélkül, vagy minimális beavatkozással hasznosítani tudunk, hogy megspóroljunk magunknak egy-egy műveletet. Adott esetben örültem, hogy a nyak kivágás az elején már készen is van.

Az, hogyan kombináljuk az anyagokat, hogyan határozunk meg az arányokat és általában komponáljuk egyes alkotásokat, nagyon sok mindentől függ. Itt nem csak egy, hanem számtalan feldolgozásra váró téma tárul ki elénk. Ami általánosan érvényes - nézzük meg, milyen lehetőségeket kínál az alapanyag. A lehetőség mindenben benne van! És még - figyeljük a részletekre!


Semmi nem vész el, csak átalakul...vagy mi magunk proaktívan átalakítjuk. Az utolsó lépés mindig az új alkotás beavatása! ...és persze elégedettségfelmérés:)...

1 megjegyzés:

  1. na ez az az ujrahasznositas, amit ertek:-) es en is csinalom, bar ritkan.
    a pizsama/otthonka nadrag nalunk is fogy es en a legegyszerubb modszert valasztottam mindig, a kicsinek egy nagyobb (l-xl) ferfi polo ujja egy az egyben jo nadragnak, derek stb kell es az eleje-hata meg a nagynak.
    en itt foleg a praktikumra figyelek es igyekszem egy forrasbol es minimalis toldassal megoldani a dolgot, mert azert az fontos, hogy a hasznalt ruhak a mosatol, hordastol veszitenek a strapabirasukbol.

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.