2012. február 8.

Beszélgetős térdek (P.P.1)

Mi is az a P.P.1 ? Pizsama Projekt. Az első. A jövő héten és azután következik majd újabb két rész, mely újabb lehetőségeket villant fel ebben a műfajban. Lássuk az elsőt!

Nálatok is van olyan, hogy a házigatya fogyó cikk? A napokban itthon voltunk és egy-kettőre rájöttünk, hogy csak utcai nadrágok vannak a szekrényben - pizsama gatyák és padlótörlő nadrágok - ki-ki milyen étel, festék vagy egyéb díszítéssel a szennyes kosárban lapulnak. Mielőtt elfogyna az utolsó gatya, nekiláttunk egy újnak, nem is akármilyennek!

A nadrág alapanyaga kinőtt nővér pizsama. Amennyire csak lehet, rózsaszín. A leendő tulajdonos fiú a javából. Habár egyáltalán nem hiszek a színek nemesítésében, vagyis nemhez való kötésében, ez esetben nagyon örültem a szín nemtetszésnek, hisz előttem a lehetőség festékben tapicskolni :)

Akkor lássuk csak, min ment keresztül a rózsaszín pizsamanadrág:


Rátettem az éppen aktuális méretű nadrágot és kis ráhagyással (legalább pár hónapig még jó legyen) kivágtam. Aki szakszerűbben szeretné csinálni, körbe is rajzolhatja, nálunk az időtakarékos verzió a nyerő.


Amíg a leendő tulaj a kivágott nadrágszárakat nyúzta, a teljes újrahasznosítás jegyében kifejtettem a régi nadrágból a gumit, összegyűjtöttem a cérnamaradványokat és egy másik pólóból kivágtam a térdre való köröket.


Majd a legizgalmasabb része jött - kedvemre kevergethettem a boszorkányfőzetemet. Az alkalmat kihasználva más rongydarabok is belekerültek a fazékba...


Innentől kezdve az alkotói szabadságomat a megrendelő beszorította némi keretek közé. Legyen egér és vakond, és tudjanak beszélgetni egymással. Ami a technikai kivitelezést illeti, a térdre szánt köröket, vagy bármi más formájú odavalót, az applikálás előtt érdemes bélelni, vagy rávasalni a vetexet. Én a második opciót választottam. Ezeket a technikákat majd bővebben vesszük egy másik alkalommal.


Így született a térdbeszélős gatya. Nem csak a térdek beszélgetnek egymásközt, etetni is lehet az állatokat. Amit Arlen ma evett, azt lelkesen megosztotta a térdbarátaival is.

4 megjegyzés:

  1. NAGYON ÉDES :::)))
    DE AZÉRT RÁKÉRDEZNÉK A FESTÉSI TECHNIKÁDRA ,MERT ÉN AKÁRHOGYAN CSINÁLOM NAGYON FOGNAK AZ ANYAGOK A FESTÉS UTÁN..........

    VálaszTörlés
  2. Csilla, a festés téma mindenképpen külön taglalást megéri és lesz is, de nagy általánosan Iberiával szoktam festeni+durva só, majd öblítésnél háztartási ecetet adom hozzá a vízhez. Az fontos, hogy addig öblítsük, míg már nem ereszt színes vizet.

    VálaszTörlés
  3. ez nagyon aranyos! es fius:-)

    VálaszTörlés
  4. igen, és kiszakadt térdekre is remek megoldás :-)

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.