2012. december 20.

Nápolyis csillag, nyamiiii!


Az, hogy a Homokozóban sokszor hasznosítunk újra, abszolút belőlünk ered: egyikünk sem tud úgy ránézni valami hulladékra, hogy ne gondolkoznánk el további hasznosításán, mielőtt a kukába kerülne. 
Igen, ettől nem lesz örökéletű egy csomagolóanyag sem, és előbb-utóbb ugyanott végzi, ahol a többi, így valóban az a legjobb, ha minél környezetbarátabb módon csomagolt holmikat vásárolunk. De ha 1-2 nápolyis papírral kiváltunk pár előregyártott és készen kapható díszcsomagoló kelléket, már nem nasiztunk hiába :-)


Ilyen és ehhez hasonló finom nápolyikat is hozott hozzánk idén a Mikulás. A papírja gyönyörű, négyzet alakú, mi kell egyéb az ideális hópehelyhez?


Az alaphajtogatást ENNEK a leírásnak nyomán készítettük, hópehelymintákat pedig sokfelé találni így karácsony előtt. Nekünk EZ az egyik kedvencünk. A címkét lefejtettük, és azzal a felével KIFELÉ hajtogattunk, amelyiken a ragasztómaradványok voltak (jelen esetben ez az arany). Ez azért fontos, mert erre az oldalra rajzoljuk meg hajtogatás után alkoholos filccel a mintát, amit aztán éles, hegyes kisollóval kivágunk. Végül az ezüst oldalát kiterítve a rajzolat nem fog látszani. 


Mi az ajándékcsomagolások tetjére ragasztjuk majd őket, díszítésül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.