2011. november 28.

Kreativitás...ÚJRA

KREATIVITÁS. Sűrűn használunk ezt a szót, habár egyáltalán nem biztos, hogy ugyanazt értjük. Mit jelent számodra az, hogy kreatív? Vagy KREATÍV...
Még egy szót sem szóltunk és máris a válaszodra vagyunk kíváncsiak? Bizony! Ennek egy nagyon egyszerű oka van, és pedig  - a kreativitás egy dinamikus, aktív folyamat – a kreAKTIVITÁS. Erre utal a kreativitás szó eredete is. A latin creare annyit jelent: alkotni, megteremteni. 

A kreativitás jelentéséhez még visszatérünk, de addig is ott fog motoszkálni a kérdés. Tulajdonképpen a kérdés még a válasznál is fontosabb, hiszen elindít egy folyamatot. A keresést, kutakodást, továbbgondolást.

Mi egy sajátos utat kínálunk a kreativitáshoz. Az út hívószava: ÚJRA. Újragondolni, újraértelmezni, újrahasznosítani és újra kreatívvá válni. Újra önmagunkra találni, újra megnyílni egymás felé és újra játszani.
Ami volt, az már nincs, tehát nem lehet visszatalálni hozzá. Megváltozott, megváltoztál, megváltoztunk, vagyis minden állandóan változásban van. 

A gyerekek természetüktől fogva önazonosak és kreatívak. Egy fadarabban vonatot látnak, és egy csíkos pólóból sín lesz. A világ csupa lehetőségből áll. Aztán felnövünk és egyszer csak lehetetlenségek, vagyis korlátok világában találjuk magukat. Ugyanarról a világról beszélünk?

A kreatív homokozó azért épül, hogy folyékony gondolathomokból, letört faágakból, kupakokból és virágszirmokból, együtt, két  kezünkkel, újra önmagunkhoz találjuk. 

Velünk tartasz? 

A jelszó: kezdjük ott, ahol vagyunk és építsünk azzal, amink van!
Huh, ez egy egész jelmondat lett…

1 megjegyzés:

  1. ... vesszőparipám a téma, így a homokozóban van a helyem:-) A kardot és a paripát igyekszem otthonhagyni, helyette hozok sütiformát és lapátot, amivel "áshatok" jó mélyre... a homokozóba és magamba is:-)

    VálaszTörlés

Véleményed értékes építőelem, mondd el!
Köszönettel vesszük.